“את הזרים יש להרשים בברזל ובזכוכית” – קונפוציוס
ימים 1-2 | תל אביב – בייג‘ינג (ימים ב’-ג’, 28-29.5)
נצא בטיסת לילה אל בייג‘ינג, בירתה של סין, ששינתה את פניה לקראת האולימפיאדה ב 2008. ברחובותיה של בייג’ינג מתקיים כל הזמן המתח בין המסורת והמודרניזציה, הרס ובניה מחדש, בין ארכיטקטורה קומוניסטית ומרכזי סחר עולמיים, בין שווקים מסורתיים לקניונים נוצצים, בין תכנון עירוני לבין עיר שצמחה בלי תכנון, בין תושבים מקומיים למהגרים. לאחר הנחיתה והתארגנות, נאכל ארוחת בוקר ונצא לבקר במתחמי האומנות החדשים של העיר שקמו באזורי שוליים (798, caochangdi, songjiang), ומשלבים מפעלי תעשייה, גלריות אמנות, סטודיואים ובתי קפה. ניפגש עם אמנים מקומיים הפועלים בחזית האמנות הסינית והעולמית ומשנים את הדרך שבה רואים הסינים אמנות, ואת הדרך שבה רואה העולם את הסינים. לינה בבייג’ינג
יום 3 | בייג‘ינג (יום ד’, 30.5)
לאחר ארוחת הבוקר נצא לאזור המערבי של בייג’ינג, שם נשתמרה בנייה בעלת מאפיינים קומוניסטים. נבקר באחד מבתי ה”ר “האחרונים שנותרו בהם מטבחים משותפים, נכיר מתחם מגורים סגור המבוסס על יחידת העבודה, ונכיר גם את הוריאציות המודרניות של מתחמי מגורים המשמרים את המאפיינים הקומוניסטים גם בתוך בנייה חדישה. אחר הצהריים נכיר את הפן המודרני של האדריכלות בבייג’ינג, עם הפלאים הארכיטקטוניים החדשים כמו מגדל הטלוויזיה והתיאטרון הלאומי, מתחמי הסוהו, והבנייה האקולוגית. לקראת ערב נשוטט ב”חוטונגים” – השכונות המסורתיות של בייג’ינג מאז התקופה המונגולית. נפגוש את האוכלוסייה הוותיקה שעדיין מתגוררת בה ונבחן כיצד מתמודדים בעיר עם הרצון לשימור המרחב המסורתי מול הצרכים החדשים של האוכלוסייה והעיר, וכן נלמד מקרוב על תהליך הג’נטריפיקציה שעובר על השכונות המסורתיות. לינה בבייג’ינג.
יום 4 | טיאנג’ין (יום ה’, 31.5)
בבוקר ניסע ברכבת הקליע אל עבר העיר היפה טיאנג’ין, שפירוש שמה “המקום שבו הקיסר חצה את הנהר”. העיר שממוקמת קרוב לעיר הבירה של סין היוותה מרכז תחבורה ראשי למסחר הבינלאומי. במאה התשע עשרה לערך האומות האירופאיות כמו צרפת, אנגליה, בלגיה, איטליה ואומות נוספות אילצו את משטר סין למסור להן את מזרח טיאנג’ין וחלקו את האזור ביניהן. ישנו ערבוב מרהיב של מבנים מיישובים שונים לאזור קטן ומיוחד. נבקר בבית הפורצלן, ברובע מרקו פולו ונראה את הבית העתיק של זאנג ליו ליאנג, שהיה מצביא מנצ’וריה. נצפה בגלגל הענק של טיאנג’ין – “העין של טיאנג’ין” שחוצה את גשר יונגל ונצפה גם בגשרים המפורסמים כמו גשר ג’ין טאנג ודאגו. נראה גם את הבניינים החדשים, את המוזיאון ואת הספריה החדשה- מבנה עתידני שבו כ-1.2 מיליון ספרים שמאוחסנים על מדפים נוצצים, בצורת גלית, ומכסים את היקף המרחב מהרצפה עד התקרה. הצורה מרהיבה: מדפים המתמזגים לשבילים, מעברים, גרמי מדרגות ומקומות ישיבה. במרכז קיים מבנה כדורי שנועד להחליף את פינות העיון המסורתיות. לינה בבייג’ינג.
יום 5 | בייג‘ינג (יום ו’, 1.6)
את היום נקדיש לציר המסורתי של בייג’ינג, ציר צפון-דרום, שנמחק בשנות החמישים וכעת שוחזר לחיים, ואחרי שנים רבות של הזנחה חוזר להיות ליבה של העיר. מוקדם בבוקר נבקר במקדש השמיים, העוגן של הציר המסורתי של בייג’ינג, שם עדיין אפשר לראות את זקני העיר מתרגלים את אומנויות הלחימה העתיקות, לצד ריקודים סלונים. נמשיך אל רחובות ליוליצ’אנג ודאשלאן, שמסמלים את התחדשות העיר. בשעות הערב נסייר במתחם האולימפי ובמבנים האיקונים שלו – אצטדיון “קן הציפור” ובריכת “בועת המים. נסיים את הטיול בארוחת ערב במסעדה באחד הרחובות המקסימים בבייג’ינג, חוטונג נאן–לואו–גו–סיאנג, שהפך למעין “נווה צדק” של בייג’ינג. לינה בבייג’ינג.
יום 6 | בייג‘ינג – שנגחאי (שבת, 2.6)
בבוקר ניסע ברכבת הקליע לשנגחאי, פנינת המזרח והבירה הכלכלית של סין. עם ההגעה נצא לסיור עומק ברובע הצרפתי המשמר את הבנייה הקולוניאלית, והופך שוב לאזור החם והטרנדי של שנגחאי. נצא למסלול הליכה רגלי בו נכנס לעומק השינויים שעברו על העיר. נטייל בין וילות קולוניאליות עצומות מימדים, לסמטאות קטנות. נעצור לקפה בטיאן דזה-פאנג, ה”סוהו” של שנגחאי. נבקר גם בגן סיני מסורתי ובו נתוודע לעקרונות התכנון הסינים הקלאסיים. נתרשם מהיכולת להפיק את המירב משטח קטן, וכיצד להכניס את הגדול בקטן ואת הקטן בגדול. בערב נשוט על הנהר החוצה את העיר, כשמצידו המזרחי מבנים מהמאה ה 21, ומצידו המערבי מהמאה ה 19.לינה בשנגחאי.
יום 7 | שנגחאי (יום א’, 3.6)
את הבוקר נפתח בשני מוזיאונים – המוזיאון לתכנון אורבני, בו נלמד על התפתחות העיר המהירה, נמשיך אל מוזיאון התעמולה בו נתחקה אחר התפתחות האמנות בסין תחת משטרו של מאו, וכן נכיר את השנים הפרועות שלפני העידן הקומוניסטי. נמשיך לסיור בפודונג, ליבה הכלכלי של העיר שצמח יש מאין ב 20- השנה האחרונות. נשקיף על מגדלי העיר מהקומה ה 118 של מגדל שנגחאי, עמדת התצפית הגבוהה בעולם. נמשיך את מתחם הגלריות M50, בו נבקר בגלריות שנותנות במה לאמנות האונגרד הסינית, וכן לאמנות בועטת ומתריסה. נבקר ברובע היהודי לשעבר, שהתקיים בשנגחאי בזמן מלחמת העולם השנייה וכעת שוחזר עם עדויות מן התקופה. נמשיך אל ה”בונד”, קו החזית הקולוניאלי של שנגחאי שרוב בנייניו הוקמו על ידי יהודים בגדדים. נכנס לתוך המבנים ונתרשם מסגנון הארט דקו, שאפיין את הבנייה במאה שעברה. בדרכנו נעצר ב 1933 – בית מטבחיים בסגנון ארט-דקו שהוסב לאחרונה למרכז בילויים מודרני. בשעות הערב נצפה במופע אקרובטיקה מרהיב.ארוחת ערב. לינה בשנגחאי
יום 8 | שנגחאי (יום ב’, 4.6)
היום נסייר באיזור הפיתוח הניסיוני במערב העיר, שם ניתן לאדריכלים חופש נרחב לתכנן מתחמי מגורים מודרניים. נתרשם (לטוב או לרע) מן הארכיטקטורה המונומנטלית של מתחמי מגורים בשנגחאי – מתחמים שבנויים לתוך האדמה במקום מעליה, גרסה מודרנית לגנים התלויים של בבל, וכן נבקר בהעתק של כפר אנגלי, שכולל פסלים של צ’רצ’יל ואפילו כנסייה מזוייפית. נבקר גם בעיר רפאים – אזור פיתוח שמעולם לא יושב, והוא אחת התופעות השליליות של הפיתוח המואץ של סין. נשאיר מעט זמן לקניות, באחת הערים הטרנדיות ביותר בעולם, בה ניתן למצוא זיופים זולים לצד מותגים מקוריים, ונכיר גם את מותגי העל הסינים העכשווים, שעוקפים את מותגי העל הבינלאומיים. נהנה מארוחת ערב באחת המסעדות המפורסמות של שנגחאי, לפני שנצא בנסיעה אל שדה התעופה.
יום 9 | שנגחאי – תל אביב (יום ג’, 5.6)
בשעות הבוקר ננחת בתל אביב.
לפרטים נוספים מוזמנים לפנות לרותם, 03-6446566 (שלוחה 3) או במייל [email protected].
מחיר למטייל בחדר זוגי – 3360 $
תוספת למטייל בחדר ליחיד- 460 $
סמינר לסין – המחיר כולל :
- טיסות בינלאומיות בחברת היינן (טיסות ישירות הלוך לבייג’ינג וחזור משנחאי).
- רכבת מהירה מבייג’ינג לשנחאי.
- לינה במלונות מדרגה ראשונה. ( מפורטת רשימת בתי מלון לדוגמא – עשוי להשתנות)
- כלכלה – חצי פנסיון – ארוחת בוקר בופה במלונות וארוחות ערב.
- כניסות לאתרים כמפורט בתוכנית.
- אוטובוס תיירים ממוזג – צמוד לכל הטיול.
- מדריך איכותי – אהד נבו.
- מופעים פולקלור ומפגש עם אמנים מקומיים.
- מדריכים מקומיים, כנדרש ע”פ החוק.
- טיפים לנותני השירותים בסין.
- מים מינרלים – בקבוק לאדם ליום.
סמינר סין – המחיר אינו כולל:
- ביטוח רפואי ומטען.
- הוצאות אישיות.
- ארוחות צהריים.
- מסי נמל ביציאה במידה ויוטלו.
- ויזה לסין.
מחיר למטייל בחדר זוגי – 3360 $
תוספת למטייל בחדר ליחיד- 460 $
סמינר לסין – המחיר כולל :
- טיסות בינלאומיות בחברת היינן (טיסות ישירות הלוך לבייג’ינג וחזור משנחאי).
- רכבת מהירה מבייג’ינג לשנחאי.
- לינה במלונות מדרגה ראשונה. ( מפורטת רשימת בתי מלון לדוגמא – עשוי להשתנות)
- כלכלה – חצי פנסיון – ארוחת בוקר בופה במלונות וארוחות ערב.
- כניסות לאתרים כמפורט בתוכנית.
- אוטובוס תיירים ממוזג – צמוד לכל הטיול.
- מדריך איכותי – אהד נבו.
- מופעים פולקלור ומפגש עם אמנים מקומיים.
- מדריכים מקומיים, כנדרש ע”פ החוק.
- טיפים לנותני השירותים בסין.
- מים מינרלים – בקבוק לאדם ליום.
סמינר סין – המחיר אינו כולל:
- ביטוח רפואי ומטען.
- הוצאות אישיות.
- ארוחות צהריים.
- מסי נמל ביציאה במידה ויוטלו.
- ויזה לסין.
פרטי בתי המלון לדוגמא – עשוי להשתנות:
Beijing – Beijing Kapok Hotel
Shanghai-Central Hotel Shanghai
פרטי הטיסות לדוגמא – עשוי להשתנות:
HU7958 28MAY TLVPEK 1440 0500+1
HU 407 05JUN PVGTLV 0125 0830